Davlumbaz Söndürme Sistemleri; pişirme ekipmanlarını ve birlikte çalışan davlumbazlı, bacalı, filtreli havalandırma tertibatlarını (F sınıfı) sıvı ve katı kızgın pişirme yağları yangınlarına karşı korumak için mühendislik hesapları önceden yapılarak projelendirilmiş, denenerek onaylanmış, kanıtlanmış otomatik yangın söndürme sistemleridir. İstenildiği durumlarda, manuel aktivatör ile kontrollü olarak da aktive edilebilen sistemlerdir.
UL-300 / NFPA 17A / NFPA 96 standartları gereksinimlerine cevap veren, TS 13699 Standardı ve “Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği” ne uygun ve CE damgalı ekipmanlar kullanılmaktadır.
Yasal Zorunluluk
Konutlar hariç olmak üzere, alışveriş merkezleri, yüksek binalar içinde bulunan mutfaklar ve yemek fabrikaları ile bir anda 100'den fazla kişiye hizmet veren mutfakların davlumbazlarına otomatik söndürme sistemi yapılması ve ocaklarda kullanılan gazın özelliklerine göre gaz algılama, gaz kesme ve uyarı tesisatının kurulması şarttır.